PROJECTES EDUCATIUS D'ESCOLA

L'Escola d'Adults Can Serra es duen a terme, a més de les activitats docents pròpies d'una escola, altres projectes que contribueixen a la formació de l'alumnat, a la cohesió dels grups d'estudiants i a la  integració al centre i al barri.
Entre aquests projectes tenim el "XERREM", on estudiants voluntaris coordinen grups de conversa en català per alumnes de l'escola i persones del barri, trobant-se un cop a la setmana a la biblioteca de l'escola.
El CFA Can Serra és l'única escola d'adults que forma part de la Xarxa de Centres Educatius d'Aprenentatge Servei de Catalunya. Actualment tenim en marxa tres projectes d'Aprenentatge Servei (ApS):

Projecte "EL BARRI CAMINA"Fa ja alguns anys que els alumnes de l’escola fan de voluntaris a l’esplai Can Serra i a la residència de gent gran “Francisco Padilla”, en el projecte “El barri camina”. Després d’un període de formació al propi centre, els estudiants decideixen fer el voluntariat a un dels dos equipaments o bé a tots dos.
Projecte "PARC DE LES PLANES"Professorat de l’escola ha col·laborat en l’elaboració d’un dossier educatiu sobre el Parc de les Planes, que ha publicat l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El projecte “Parc de les Planes” consisteix en que alumnes de GES del nostre centre facin de monitors a alumnes d’escoles de primària de la ciutat i els donin a conèixer, mitjançant aquest dossier, com és aquest parc.   

Projecte "ART ALS MURS"Amb el projecte “Art als Murs” pretenem que els nostres estudiants puguin arribar a pintar el mur exterior de l’escola en  col·laboració amb la Fundació Arranz-Bravo. El projecte compta amb la participació del pintor Pere Llobera, que està ajudant a despertar la sensibilitat artística en l’alumnat. Després de ser arranjat i preparat pels alumnes del PQPI de pintura de l’Institut Eduard Fontseré, els nostres alumnes estan duent a terme la creació artística sobre el mur, amb el lema Aspiracions més altes.